ГоловнаНовини ЖКГЖитлоМодульні будинки для переселенців з'являться в Харкові посеред грудня

Модульні будинки для переселенців з'являться в Харкові посеред грудня

У Харкові працюють над реалізацією проекту модульних будинків для вимушених переселенців з Донбасу. Так, наразі обрана ділянка під забудову та готується відповідна документація. Саме селище орієнтовно з'явиться до середини грудня.

Селище з модульних будинків для вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції буде побудоване у Харкові до середини грудня. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Під цей проект ініціаторам міська рада запропонувала на вибір три ділянки для будівництва з урахуванням того, що поруч має бути вся необхідна інфраструктура - дитсадки, школи, магазини, транспорт, інженерні комунікації. Виходячи з цих критеріїв, забудовники обрали ділянку на 2 га в районі харківського аеропорту і пр. 50-річчя СРСР.

Наразі готуються всі необхідні дозвільні та технічні документи.

«Проводити тендери і визначати організацію, яка побудує селище, буде німецька сторона як розпорядник коштів. Міська влада забезпечить сприяння у прийнятті необхідних рішень на сесії Харківської міськради, а також у підведенні до селища води, світла, каналізації» - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що після того, як холодна пора мине і переселенці покинуть будиночки, селище за домовленістю з німцями перейде до комунальної власності міста і використовуватиметься як резервний житловий фонд на випадок надзвичайних ситуацій, або для якихось інших соціальних потреб.

Нагадаємо, проект з надання житла мешканцям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ). Згідно з проектом, у Харкові планується побудувати кілька модульних будинків на 400 чоловік і реконструювати територіальний центр соціального обслуговування Московського району, де зможе розміститися до 200 чоловік. В модульних будинках буде кухня, санвузол, кілька житлових кімнат, а також загальні дитячі ігрові кімнати, кімнати для навчання. Житло, в першу чергу, надаватиметься жінкам з маленькими дітьми, сім'ям, які залишилися без житла, малозабезпеченим.

 
Коментарі (0)