ГоловнаНовини ЖКГЖитлоМодульні будиночки не «по кишені» переселенцям

Модульні будиночки не «по кишені» переселенцям

У Дніпропетровській області у місті Нікополь влада оголосила вартість проживання переселенців з Донбасу та Криму. Відтак, сума платежу з однієї людини складатиме більше 800 грн в місяць.

Вартість проживання в модульних містечках у Дніпропетровській області для вимушених переселенців з Донбасу і Криму виявилась зависокою. Так, у Нікополі сума комунальних платежів  з однієї людини складає 845,18 грн, передають «Вісті».

У мерії міста пояснили такий високий тариф опаленням, яке здійснюватиметься за допомогою електроенергії.

«В цю суму входить плата за електроенергію, водопостачання, вивезення сміття та утримання охорони. Практично 90% цієї вартості складає оплата за електроенергію, так як майже всі прилади, якими будуть користуватися люди, електричні. Це бойлери, електроопалення, холодильники, телевізори, електроплити, пральні машини та ін. Зараз КП "МЖТИ" складає договір на постачання електроенергії», - пояснюють у міській раді Нікополя.

Окрім цього, нікопольська влада зазначила, що літом тариф буде значно меншим, хоча підрахунки ще не проводились.

Проте, такий тариф викликав сумніви у депутатів Дніпропетровської обласної ради. Там підтвердили, що електричне опаленні дорожче, ніж парове, однак за приблизними підрахунками облради, тариф буде близько 400 грн в місяць. Що ж стосується розрахунків нікопольських комунальників, то на папері їх ніхто не бачив.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  у Харкові найближчими днями переселенці з Донбасу зможуть заселитися у модульні будиночки. Селище повністю готове для проживання. Планують також підключити будиночки до кабельного телебачення та Інтернету.

 
Коментарі (0)