ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМолдова вирішила закуповувати електроенергію в Придністров'я

Молдова вирішила закуповувати електроенергію в Придністров'я

Молдова вирішила закуповувати 70% електроенергії в Придністров'ї , яка на 10% дешевша від української.

Молдова купуватиме 70% електроенергії у Молдавської ГРЕС (МГРЕС) за ціною, яка на 10% нижче вартості української електрики.

 Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на молдавський портал NewsMaker.

Зокрема, контракт між молдавською державною компанією Energocom і МГРЕС набув чинності вчора, 5 червня. Решта 30% електроенергії Молдова продовжить купувати в Україні.

 Молдавська ГРЕС представила нову цінову пропозицію про енергопостачання після того, як наприкінці березня Energocom уклала з українською компанією DTEK Traiding контракт на постачання електроенергії в Молдову. МГРЕС запропонувала закупівельну ціну на 10% нижче, ніж Energocom платить DTEK Traiding.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що молдавська державна районна електростанція (МГРЭС), розташована в місті Дністровськ у невизнаному Придністров'ї, почне поставки електроенергії в Молдову з 1 липня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія українського бізнесмена Ріната Ахметова DTEK Holding виграла тендер на постачання електроенергії в Молдову, обійшовши при цьому електростанцію, розташовану в Придністров'ї.

Відзначимо, українському енергобалансі на експорт закладено 90 млн кВт год щомісяця, Молдові потрібно 270 млн кВт ч. Таким чином експорт електроенергії з України покриває лише 30% попиту.

 

 
Коментарі (0)