ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМонетизація субсидій буде проходити в два етапи

Монетизація субсидій буде проходити в два етапи

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що монетизацію субсидій планують проводити в два етапи. Перший – на рівні підприємств - надавачів послуг, другий – на рівні населення.
Монетизація субсидій – необхідний і важливий крок реформи енергоефективності в Україні, інвестиція в енергоефективність.  По-перше, це дозволить створити стимули та надати інструменти для майже половини українських сімей щодо тепломодернізації своїх будівель. По-друге, підприємства-надавачі комунальних послуг врешті-решт перестануть залежати від централізованих рішень та дій монополістів. Вони зможуть самостійно направляти кошти на модернізацію й енергоефективність виробництва та постачання тепла. По-третє, це створить прозорі та зрозумілі для кожного відносини «бюджет - субсидіант - надавач послуг - постачальник енергоресурсів», а також мінімізує корупційні ризики. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час зустрічі з представниками урядів ЄС та Швейцарії, міжнародних  організацій та народними депутатами.
 
Він повідомив, що планується зробити монетизацію в два етапи. Перший – на рівні підприємств - надавачів послуг, другий – на рівні населення. «Монетизація надасть отримувачам субсидій стимули інвестувати в заходи енергоефективності та додаткове джерело щодо їх фінансування. Це є одна з вимог меморандуму з МВФ та передумова для виконання Угоди про Асоціацію України з ЄС в частині впровадження Третього енергетичного пакета», - наголосив Геннадій Зубко.
 
Також Віце-прем’єр-міністр нагадав, що Уряд підготував та направив до Парламента усю необхідну низку законопроектів для масштабної реформи енергоефективності, включаючи законопроект про Фонд енергоефективності. Також Мінрегіон розробив Концепцію реформування галузі теплопостачання, в якій монетизація – це одна з ключових частин реформи.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Лютого 2017 p. 21:39
А у яку сторону перерахують субсидії? У тому році у зв"язку із збільшенням тарифів на електроенергію субсидії були, як не дивно, значно зменшені. Тому актуальним є питання: чи можна відмовитись від перерахунку субсидії?