ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМонетизація житлових субсидій буде проходити в три етапи

Монетизація житлових субсидій буде проходити в три етапи

Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів доручив передбачити в держбюджеті на 2019 кошти для виплати субсидій у грошовій формі
Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів доручив передбачити в держбюджеті на 2019 кошти для виплати субсидій у грошовій формі, повідомиляє прес-служба МЕРТ, передає «У.К.»
 
«Проект Закону України "Про державний бюджет України на 2019 рік" передбачає субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг в розмірі 55,1 млрд грн», - йдеться в повідомленні прес-служби.
 
Минулого тижня Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів провів перше засідання Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій.
 
За результатами засідання робочої групи, Міністерство фінансів і Міністерство соціальної політики повинні пропрацювати питання про розподіл передбаченої в проекті державного бюджету на 2019 субвенції на:
 
програму Міністерства соціальної політики для виплати пільг і субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі, субвенцію Міністерству фінансів для проведення розрахунків з постачальниками послуг за надані пільги та субсидії.
 
Під час засідання було прийнято рішення про механізм надання субсидій у грошовій формі.
 
Монетизація житлових субсидій буде проходити в три етапи.
 
Перший етап має розпочатися 1 січня 2019 і буде поширюватися на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів.
 
На другому етапі до монетизації повинні бути притягнуті громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року.

На третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі. 

 
Коментарі (0)