ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМоскаль: Закарпаття не отримало 107 мільйонів від «дорожнього експерименту»

Москаль: Закарпаття не отримало 107 мільйонів від «дорожнього експерименту»

В період за вересень- жовтень поточного Закарпатська область мала отримати понад 107 мільйонів гривень від «дорожнього експерименту».

В період за вересень- жовтень поточного  Закарпатська область мала отримати понад 107 мільйонів гривень від «дорожнього експерименту».

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що ситуація із надходженням в область коштів на ремонт автодоріг за рахунок перевиконання Закарпатською митницею ДФС планових надходжень до сьогодні не вирішена. 

Про це Москаль заявив на своєму офіційному сайті, передає Укрінформ.

«За вересень область мала отримати понад 55 мільйонів гривень від «дорожнього експерименту», а за жовтень – понад 51 мільйон. Разом ця сума становить понад 107 мільйонів гривень. На початку жовтня Мінфін усупереч нормативно-правовим актам вирішив забрати від Закарпаття 41 мільйон, зароблений у вересні, залишивши всього 14 мільйонів. Таке рішення не підтримав бюджетний комітет Верховної Ради, однак із тих пір Закарпаття не отримало ні 14 мільйонів, ні 55 мільйонів, зароблених у вересні, ні 51 мільйон, зароблений у жовтні. Ми не отримали нічого, при тому, що «дорожній експеримент» залишається єдиним серйозним джерелом фінансування ремонту наших автодоріг, а погода все ще дозволяє проводити дорожні роботи», - сказав Москаль.

олова Закарпатської ОДА направив прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману телеграму з проханням особисто втрутитися в ситуацію і якнайшвидше вирішити її.

Як повідомлялося раніше, з початку року у рамках «дорожнього» експерименту митницями на ремонт доріг перераховано 10,2 млрд грн.

Нагадаємо, нещодавно комунальна корпорація "Київавтодор" оголосила про переведення своїх шляхово-експлуатаційних підприємств на цілодобовий режим роботи з 1 листопада 2017 року.

Нагадаємо, загалом підприємствами комунальної корпорації «Київавтодор» підготовлено до роботи у зимовий період 345 одиниць спеціальної техніки.

Забезпечені підприємства корпорації і посипальними матеріалами, зокрема на сьогодні заготовлено 38 тис. т солі та 41,2 тис. т піску.

Крім того, як зазначають у Київавтодорі, на випадок інтенсивних затяжних снігопадів столичні дорожники вже підписали договори на залучення 159 од. техніки сторонніх організацій.

 

 
Коментарі (0)