ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняІмпорт газу з Польші відновлено

Імпорт газу з Польші відновлено

Попри розмови про дороговизну, постачання газу в Україну з Польщі поновлене. Про це свідчать дані міжнародних операторів.

Україна в кінці жовтня відновила імпорт природного газу через територію Польщі, припинений на початку поточного місяця, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з даними польського оператора Gaz-System SA, 26 жовтня через цю країну в Україну було поставлено близько 1,4 млн куб. м, 27 жовтня, близько 1,3 млн куб. м газу.

Заявка на 28 жовтня становить 3,2 млн куб. м газу.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» з жовтня поточного року призупинив реверсний імпорт природного газу через Польщу в зв'язку з тим, що його вартість наблизилася до ціни закуповуваного російського газу.

За даними Державної служби статистики, у серпні 2013 року середня ціна імпортованого з Європи природного газу була всього лише на 2 дол. дешевше ціни російського газу.

Так, ціна імпортованого в Україну в серпні 2013 року російського природного газу склала 399,3 дол. за 1 тис. куб. м, з Європи - 397,3 дол. за 1 тис. куб. м (у т. ч. з Німеччини - 388,6 дол., з Угорщини - 405,2 дол., з Австрії - 404 дол.).

Найбільша різниця в ціні імпортованого газу спостерігалася в лютому-травні поточного року, коли російський газ коштував на 35-40 дол. дорожче поставляється з Європи ресурсу.

 
Коментарі (0)