ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняІмпортерам газу доведеться оплатити поставки на місяць вперед

Імпортерам газу доведеться оплатити поставки на місяць вперед

«Укратрансгаз» у лютому не транспортуватиме газ імпортерів якщо ті попередньо не зроблять замовлення потужностей на точках входу/виходу. Окрім того, постачальникам необхідно також оплатити заявку на місяць вперед.

ПАТ «Укртрансгаз» повідомляє, що імпортери природного газу в Україні, які планують транспортувати «блакитне» паливо територією України в лютому, повинні здійснити замовлення в точках входу/виходу, передає прес-служба підприємства.

Окрім того, імпортерам також необхідно здійснити передоплату за замовлені обсяги палива.

«Відповідно до Кодексу газотранспортної системи, що затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 №2493 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 06.11.2015 за № 1378/27823) та договору на транспортування природного газу суб’єктам, що планують у лютому 2016 року року та наступних періодах здійснювати імпорт природного газу на територію України або транспортування природного газу через територію України здійснити замовлення потужності по точках входу/виходу та здійснити попередню оплату за лютий 2016 року», - йдеться в повідомленні.

Якщо ж такі заходи не будуть здійснені імпортерами, то транспортування газу здійснюватись не буде.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості впевнене у підписанні «газового» договору з Росією. У відомстві виступають за продовження переговорів у трьохсторонньому форматі. Зазначається, що договір на поставки газу з Росії дасть Україні можливість вибору кращої цінової пропозиції.

 
Коментарі (0)