ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна хоче продовжити «газові» відносини з Росією

Україна хоче продовжити «газові» відносини з Росією

Україна планує знизити вартість європейського газу за рахунок підписання договору на поставки «блакитного» палива з Росією. Київ вважає, що це дасть можливість обирати найвигіднішу для країни цінову пропозицію

Міністерство енергетики та вугільної промисловості впевнене у підписанні «газового» договору з Росією. У відомстві виступають за продовження переговорів у трьохсторонньому форматі. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час засідання Кабінету Міністрів.

За його словами, договір на поставки газу з Росії дасть Україні можливість вибору кращої цінової пропозиції.

«Договір так чи інакше буде підписаний, як ми підписували і до цього. Бо це важливо - мати можливість вибирати кращу ціну», - сказав він.

Окрім того, Міністр підкреслив, що в разі досягнення домовленостей з Російською Федерацією вплине на придбання Україною «блакитного» палива в Європі.

«Тому що європейці розуміють, скільки ми купуємо, за якою ціною і відповідно реагують», - наголосив очільник Міненерго.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна планує до кінця березня провести переговори з Російською Федерацією з газових питань, однак формат зустрічі буде передбачати участь Євросоюзу. Українській стороні необхідно розуміння того, як закінчиться опалювальний сезон і які запаси газу будуть знаходитися в підземних сховищах. При цьому, газ - не єдина тема переговорів.

 
Коментарі (0)