ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГІмпортний газ подорожчав на 32%

Імпортний газ подорожчав на 32%

Українські підприємства в вересні поточного року імпортували газ за ціною, яка помітно відрізнялася від серпневої

Українські підприємства в вересні поточного року імпортували газ за ціною, яка помітно відрізнялася від серпневої. Так, середня вартість тисячі кубометрів блакитного палива становила у вересні 2020 року біля 140,55 доларів (в гривнях - близько 3,9 тис.). У процентному співвідношенні це на 32,5% вище.

Такі дані опублікувала прес-служба Мінекономрозвитку. У серпні ж ціна на тисячу кубометрів була не вище 107 доларів (2,9 тис. Грн.).

При цьому митна вартість газу, що імпортується в Україну в липні, становила близько 140,6 доларів за тисячу кубометрів (у гривні - близько 3,6 тис.).

Раніше повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» зосередив під собою повністю весь український ресурс видобутку природного газу. Іншими словами, конкурентності на ринку газу в Україні просто не існує. За рахунок такої монополізації підвищується вартість газу для кінцевого споживача.

Також ми писали і про те, що одним з важливих партнерів в питаннях поставки нафтопродуктів в Україну є Азербайджан. Нинішня ситуація в цій країні ставить під загрозу подальші поставки.

 

 
Коментарі (0)