ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМісцева влада ліцензуватиме ЖКП

Місцева влада ліцензуватиме ЖКП

НКРЕКП передала частину повноважень з ліцензування умов провадження господарської діяльності у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення місцевій владі та переклала на їх плечі більше 20% суб’єктів господарювання.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила проект змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення. У НКРЕКП сподіваються, що це сприятиме реалізації положень Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої постановою Верховної Ради України від 11.12.2014 №26- VIII, передає прес-служба регулятора.

Так, зміни передбачають передачу частини повноважень місцевим органам управління щодо ліцензування господарської діяльності у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Зокрема, місцева влада видаватиме ліцензію та контролювати діяльність підприємств, які виробляють теплову енергію 55 тис Гкал/рік (було 20 тис Гкал/рік), транспортують та постачають теплову енергію 50 тис Гкал/рік (було 18 тис Гкал/рік), а також водоканалів в містах з населенням до 50 тис. осіб (було до 30 тис осіб).

«Такі зміни до Ліцензійних умов відповідають політиці децентралізації та передачі повноважень на місцях в Україні», – зазначили у НКРЕКП.
Крім цього, Нацкомісія передасть близько 25% суб’єктів господарювання у цій сфері, які раніше контролювала, місцевій владі.

«Комісія хоче залучити до обговорення як найбільше пропозицій від органів місцевого самоврядування, споживачів, громадських організацій, асоціацій, а також і самих компаній. Всі слушні пропозиції будуть враховані при затверджені зазначених Змін», - наголосили у НКРЕКП.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 3 лютого набув чинності Порядок відшкодування збитків внаслідок порушення Правил надання населенню послуг газопостачання, який був затверджений НКРЕКП.

 
Коментарі (0)