ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВідшкодування збитків у газовій сфері проходитиме по-новому

Відшкодування збитків у газовій сфері проходитиме по-новому

Сьогодні набув чинності Порядок відшкодування збитків внаслідок порушення Правил надання населенню послуг газопостачання, який був затверджений НКРЕКП.

Сьогодні набув чинності Порядок відшкодування збитків, завданих газопостачальному або газорозподільному підприємству внаслідок порушення споживачем природного газу Правил надання населенню послуг з газопостачання, а також споживачеві природного газу внаслідок порушення газопостачальним або газорозподільним підприємством Правил надання населенню послуг з газопостачання. Відповідна постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг була опублікована в «Офіційному віснику України», - зазначає прес-служба регулятора.

Зауважимо, згідно з цим Порядком встановлюється механізм відшкодування збитків, завданих газопостачальному чи газорозподільчому підприємству через порушення споживачем правил використання природного газу, а також споживачеві природного газу внаслідок порушення газопостачальним або газорозподільним підприємством Правил.

Дія цього Порядку поширюється на газопостачальні, газорозподільні підприємства та побутових споживачів газу (населення).

Цей Порядок застосовується газопостачальним/газорозподільним підприємством у разі виявлення у споживача одного чи декількох порушень Правил з відповідного переліку порушень та за умови оформлення акта-претензії.

У разі порушення газопостачальним/газорозподільним підприємством вимог Правил та Договору про надання населенню послуг з газопостачання споживач подає газопостачальному/газорозподільному підприємству претензію, складену в довільній формі. У разі неприбуття представників газопостачального/газорозподільного підприємства протягом двох робочих днів у містах або п’яти календарних днів у сільській місцевості або в разі відмови від складення відповідного акта претензія вважається обґрунтованою, якщо її підписали не менше ніж три особи або споживач і представник житлово-експлуатаційної організації/ органу місцевого самоврядування/ балансоутримувач/ управитель будинку/ виборна особа будинкового, вуличного, квартального чи іншого органу самоорганізації населення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НКРЕКП затвердила Типові договори на розподіл природного газу та постачання природного газу за регульованим тарифом.

 
Коментарі (0)