ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМісцева влада отримала повноваження із затвердження тарифів на тепло і воду

Місцева влада отримала повноваження із затвердження тарифів на тепло і воду

Згідно з новими ліцензійними умовами, місцеві органи влади затверджуватимуть тарифи для підприємств, що виробляють теплову енергію.

Повноваження із затвердження тарифів у сфері теплопостачання, водопостачання та водовідведення для більшості міст України з четверга перейшли до місцевих органів влади.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП) Дмитро Вовк, передає «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні набули чинності нові ліцензійні умови у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення... Тепер під контроль місцевих органів влади повністю переходять 67% діючих ліцензіатів НКРЕКП із централізованого водопостачання та водовідведення, 74% ліцензіатів НКРЕКП у сфері теплопостачання», - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Дмитро Вовк наголосив, що, окрім цього, нові умови зобов'язують ліцензіатів здійснювати закупівлі через ProZorro, створити кол-центри, проводити аудит фінансової звітності, впровадити заходи з захисту критичної інфраструктури.

Згідно з новими ліцензійними умовами, місцеві органи влади затверджуватимуть тарифи для підприємств, що виробляють теплову енергію обсягом до 170 тис. Гкал, транспортують і поставляють теплову енергію обсягом до 145 тис. Гкал на рік.

Крім того, їхні повноваження поширюватимуться на підприємства водопостачання в населених пунктах із кількістю жителів до 100 тис., щорічним об'ємом постачання води до 300 тис. куб. м, водовідведення - до 200 тис. куб. м.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Травня 2017 p. 22:06
Треба дивитися в корінь: не тарифи і ціни зростають, а знецінюються гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. -----------------------------------------------------------------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році замість радянського рубля ввели українську національну валюту - купонокарбованець, і по номіналу прирівняли його до радянського рубля. За час з 1992 року по 1996 рік купонокарбованець знецінили у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і за час з 1996-го року до 2014-й рік гривню знецінили приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця .