ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Мінрегіон зняв з себе відповідальність за опалювальний сезон

Мінрегіон зняв з себе відповідальність за опалювальний сезон

Керівники областей персонально несуть відповідальність за стан проходження опалювального сезону і проведення розрахунків на місцях. Вони мають забезпечити споживачам якість ЖКП та справедливу ціну на них.

За стан проходження опалювального сезону на місцях та інформування координаційного центру про ситуацію з функціонуванням всіх систем опалення, водопостачання та водовідведення на місцях відповідають особисто голови державних адміністрацій. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, під час селекторної наради щодо забезпечення сталого проходження опалювального сезону, передає прес-служба Мінрегіону.

«Ви відповідаєте за якість і кількість тих рахунків, які сьогодні виставляються нашим споживачам», - наголосив урядовець.

Так, Міністр підкреслив, що якість послуг та справедлива ціна на ці послуги повинна бути забезпечена безумовно.

Примітно, Геннадій Зубко зазначив, що з прийняттям постанови про перерахунок вартості послуг опалення в залежності від температури повітря споживачі економлять близько 25% коштів.

«Населення буде платити за те, що реально спожито, а не за те, що нараховане тепловиками, і зможе зекономити. Для цього розроблена конкретна зрозуміла методика, яку вже отримали всі комунальні служби», - підкреслив він.

Нагадаємо, Міненерго критикує підприємства ТКЕ за перевитрату газу. У відомстві зазначили, у випадку «переопалення» вони отримуватимуть від споживачів менше коштів, ніж вартість наданого ними тепла. При цьому, компенсації відповідно до різниці не передбачено.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Січня 2016 p. 17:34
Отримавши платіжки за грудень споживачі були неприємно здивовані новим видом узаконеного шахрайства: виявляється, що субсидія на опалення повністю скасовується, якщо нарахована сума менша за суму субсидії. Тобто, чиновники можуть штучно написати велику суму субсидії, і таким способом повністю споживачів її позбавити. Так вони і зробили у грудні 2015 року з оплатою за опалення. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Навіть я не міг наперед передбачити , що чиновники-можновладці можуть опуститися до такого наглого способу здирництва та обману...