ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГМісцевим радам заборонять втручатися у тарифні питання

Місцевим радам заборонять втручатися у тарифні питання

Місцеві ради можуть втратити право на втручання у формування тарифів на тепло для населення. МВФ пропонує їх виключити з ланцюжка тарифоформування, повністю передавши цю функцію Нацкомпослуг.

Міжнародний валютний фонд пропонує Україні виключити місцеві ради з ланцюжка формування тарифів на тепло для населення, повністю передавши цю функцію Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг. Про це розповів Міністр фінансів Олександр Шлапак, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«В першу чергу МВФ хвилює, що в нашій системі формування тарифів на тепло досить істотна роль органів самоврядування. І ось, коли сесії на місцях почнуть відмовлятися піднімати тарифи на тепло - у нас можуть виникнути проблеми. Тому, фонд радить нам змінити законодавство, щоб, до підняття тарифів на тепло до 100% відшкодування собівартості, тарифи встановлювалися політично незаангажованими структурами, такими як Нацкомпослуг», - сказав він.

Олександр Шлапак додав, що це є єдиною вимогою МВФ, окрім самого підвищення тарифів у цій сфері.

Нагадаємо, наразі Нацкомпослуг формує тарифи на тепло для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ). Однак після їх розгляду місцевими радами, лише частина відноситься на оплату населення, а частина - на дотації бюджету.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд планує з 1 травня 2014 року збільшити ціну на природний газ для побутових споживачів (населення) в середньому на 50%, для ТКЕ - на 40%.

 
Коментарі (0)