ГоловнаНовини ЖКГТранспортКМДА шукає гроші на нові потяги

КМДА шукає гроші на нові потяги

Столична влада розглядає можливість придбання нових потягів для міської електрички, адже на ремонт старих місто витрачає близько 3 млн грн щомісячно.

Сьогодні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов дав доручення профільному заступникові знайти інвестиційно-фінансовий ресурс для придбання в наступному році трьох нових потягів українського виробника, пристосованих для потреб міської електрички.

Про це «Україні комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Нагадаємо, раніше заступник голови КМДА Михайло Костюк повідомляв, що головною проблемою невиходу на лінію електричок є наднормова зношеність поїздів – деякі з них експлуатуються понад 30 років. За приблизними підрахунками, через це з бюджета міста виділяються додаткові кошти на ремонт та утримання в сумі близько 3 млн. грн. на місяць. Новий рухомий склад дозволив би зменшити навантаження на міський бюджет.

Крім того, проект «Міська електричка» вирішено виділити в окреме комунальне підприємство з його подальшою реорганізацією в партнерський проект із залізницею. Такий крок дозволив би не обтяжувати КП «Київпастранс», у відомстві якого наразі перебуває кільцева електричка.

Як повідомляла «Україна Комунальна», столична влада в повному об’ємі виконала фінансування ремонтних робіт поїздів міської електрички й обіцяла відновити графік руху до 17 версня.

 
Коментарі (0)