ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМіста з населенням понад 100 тис. осіб мають розробити комплексної схеми транспорту

Міста з населенням понад 100 тис. осіб мають розробити комплексної схеми транспорту

Мінрегіон оновлює ДБН, з метою раціонального розвитку транспортного руху в містах з чисельністю населення понад 100 тис.осіб введена норма щодо розробки комплексної схеми транспорту на 30-40 років
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, з метою раціонального розвитку транспортного руху в містах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб введена норма щодо розробки комплексної схеми транспорту (КСТ) на 30-40 років. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Сьогодні майже у всіх великих містах України існує проблема організації транспортного руху. Через те, що немає чіткої стратегії його розвитку на роки вперед, виникають проблеми з розвитком дорожніх мереж, створенням нових розв’язок та інше.
 
І з кожним роком хаос на дорогах великих міст та затори тільки збільшуються, система руху громадського транспорту не розвивається.
 
Тому у новому ДБН щодо планування і забудови територій прописано, що для міст із населенням понад 100 тисяч потрібно розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років.
 
Це дозволить організувати рух всього транспорту в містах на перспективу та оптимізувати його роботу не тільки зараз, але й на майбутнє. Міста з меншою чисельністю населення, які мають транспортні проблеми, можуть також розробляти такі КСТ.
 
Комплексна схема транспорту — це сукупність організаційних та інженерно-планувальних заходів, обґрунтованих технічно, економічно та екологічно, які спрямовані на розвиток транспортної системи міста, тобто, на оптимізацію роботи усіх видів транспорту, безпечний та чітко організований дорожній рух з мінімальним рівнем заторів та зниженням аварійності.
 
КСТ має розроблятися як окремий документ на основі генерального плану міста.
 
У ньому повинні враховуватись соціально-економічні та планувальні особливості міста, зростання населення і території, розміщення населення і його демографічна структура, перспективні зміни у розміщенні підприємств промисловості, будівництва, великих торгових й інших об’єктів та виходячи з цього обов’язково — перспективний рівень автомобілізації.
 
Оновлений ДБН офіційно вступає в силу з 1 вересня 2018 року.
 

Проект розроблений на заміну ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б.2.4-3- 95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств», ДБН Б.2.4-4- 97 «Планування та забудова малих сільськогосподарських підприємств та селянських (фермерських) господарств», ДБН Б.1-2- 95 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України», СНиП ІІ-89- 80 «Генеральные планы промышленных предприятий». 

 
Коментарі (0)