ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМістобудівному кадастру включили «зелене світло»

Містобудівному кадастру включили «зелене світло»

В Україні з'явиться Містобудівний кадастр у відкритому доступі.

Експериментальна модель кадастру , в яку поки закладені дані по двом районам Києва, сьогодні була представлена розробниками, - Київською міською держадміністрацією і Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. За словами заступника голови Мінрегіону Дмитра Ісаєнка, кадастр повинен запрацювати повноцінно через півроку, а до початку 2014 року - містити дані по всіх регіонах України. У свою чергу, Міністр Геннадій Темник зобов'язав облдержадміністрації завершити підготовку містобудівної документації, зокрема, генпланів населених пунктів до 1 травня 2013 року. Серед найбільш відстаючих в розробці генпланів чиновник назвав Донецьку, Херсонську, Запорізьку, Харківську, Черкаську, Миколаївську та інші області.

Створення Містобудівного кадастру закріплено постановою уряду № 559 ще в 2010 році, а законодавчі підстави для розробки системи, яка об'єднає всі генеральні плани населених пунктів, геопросторові дані об'єктів і територій, інженерно-технічний стан забудови, було закладено в профільному для будівельної галузі законі «Про регулювання містобудівної діяльності».

Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш повідомив, що кадастр буде знаходиться у відкритому доступі в інтернеті. Потенційний інвестор-забудовник зможе побачити не лише місце розташування та адресу об'єкта або території яка його цікавить, але і дізнатися всі їхні технологічні та інфраструктурні характеристики. «Тепер забудовнику не треба буде запитувати дані. У кадастрі він зможе побачити, чи є дозвіл на забудову тієї чи іншої території, який об'єкт там можна, а який не можна побудувати. Крім того, кадастр містить інформацію по кожному побудованому об'єкту і буде з'єднаний з таким сервісом, як Google Maps. Все це значно спростить роботу забудовників та сприятиме залученню інвестицій», - зазначив чиновник.

 
Коментарі (0)