ГоловнаНовини ЖКГПодіїМВФ готовий допомогти Україні з післявоєнною відбудовою - Шмигаль

МВФ готовий допомогти Україні з післявоєнною відбудовою - Шмигаль

Україна та Міжнародний валютний фонд обговорили питання подальшої допомоги Києву в короткостроковій перспективі та в довгостроковому відновленні країни
Україна та Міжнародний валютний фонд обговорили питання подальшої допомоги Києву в короткостроковій перспективі та в довгостроковому відновленні країни, повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з головою МВФ Крісталіною Георгієвою у Вашингтоні.
 
"Обговорили питання подальшої допомоги Україні з боку Фонду в короткостроковій перспективі та в довгостроковому відновленні нашої країни. Окремо подякував пані Георгієвій за позицію МВФ стосовного того, що допомога Україні для фінансування бюджетного дефіциту має бути переважно грантовою, а не кредитною", - повідомив Шмигаль.
 
Шмигаль вказав на зустрічі, що Україна високо цінує рішення про створення спеціального рахунку під адмініструванням МВФ для надання додаткової допомоги Україні від держав-членів Фонду на двосторонній основі. І нагадав, що МВФ одним із перших надав Україні суттєву фінансову підтримку в розмірі 1,4 млрд доларів після початку повномасштабного вторгнення росії.
 
Нагадаємо, у Міністерстві енергетики повідомили, що опалювальний сезон 2022/2023 років відрізнятиметься від усіх попередніх не лише для України, а й усієї Європи.
 
Так, за словами міністра енергетики Германа Галущенка, перше, що треба зробити, – зупинити війну. При цьому він наголосив, що для цього потрібно перекрити Росії вентиль її фінансування.
 
"Завданням №2 є забезпечення стабільного проходження наступного опалювального сезону – 2022/2023. Він відрізнятиметься від усіх попередніх. Не лише для України, а й усієї Європи. Наступний опалювальний сезон Україна пройде без будь-яких російських енергоносіїв", – сказав він.

Адже навіть транзит газу Україною росіяни використовують для шантажу: «у період найбільшого зростання цін на ринках Європи у жовтні-грудні середньомісячний транзит газу з РФ до ЄС був на 17% нижчим, ніж у січні-серпні. Це ще раз довело, що газопроводи, які будують РФ, мають не економічну мету». 

 
Коментарі (0)