ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМВФ «нагородив» Україну за підвищення тарифів

МВФ «нагородив» Україну за підвищення тарифів

Україна отримала перший транш кредитної допомоги від МВФ. Цей факт підтверджують у НБУ. Тепер існує ймовірність, що Київ зможе розрахуватися з боргами за російський газ.

Україна отримала перший транш у сумі 3,19 млрд дол. у рамках дворічної кредитної програми stand-by, яку затвердила виконавча рада МВФ наприкінці квітня для підтримки економічної програми української влади щодо відновлення макроекономічної стабільності та економічного зростання. Цей факт підтвердили у прес-службі Національного банку України.

«Всі кошти першого траншу надійшли в Україну у вівторок в запланованому обсязі, це підтвердило підтримку міжнародними фінансовими інститутами співпраці з Україною», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, близько 2 млрд дол. із суми першого траншу планувалося направити на фінансування дефіциту бюджету, тоді як решту - зарахувати в міжнародні резерви країни.

Зауважимо, раніше український уряд підвищив тарифи на газ для населення та підприємств.

Рішення про виділення другого і третього траншів кредиту будуть базуватися за підсумками проведеного раз в два місяці перегляду і виконання критеріїв програми, тоді як решту суми планується видавати за підсумками стандартних щоквартальних переглядів.

Дворічна Програма співпраці між Україною і МВФ в обсязі 17 млрд дол. була схвалена Радою директорів в ніч на 1 травня.

 
Коментарі (0)