ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМВФ наполягає на приведені ціни на газ в Україні до рівня імпортного паритету

МВФ наполягає на приведені ціни на газ в Україні до рівня імпортного паритету

Уряд має відкоригувати значення ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня імпортного паритету, що сприятиме розвиткові вільного ринку газу і стимулюватиме споживачів до економного споживання енергоносіїв
Уряд України має відкоригувати значення ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня імпортного паритету, що сприятиме розвиткові вільного ринку газу і стимулюватиме споживачів до економного споживання енергоносіїв, повідомляє УНІАН.
 
Таку вимогу Міжнародного валютного фонду озвучив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман. 
 
«Зобов'язання за програмою, яка підтримується МВФ, передбачають приведення цін на газ у відповідність з рівнем імпорту. Тому зараз фокус саме на цьому... Зрештою, остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. На шляху до нього важливо продовжувати коригувати ціну на газ відповідно до ціни імпорту», - сказав він. 
 
За словами представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, ринкові ціни на газ на внутрішньому ринку стимулюватимуть реалізацію заходів з енергозбереження та сприятимуть ефективному розміщенню ресурсів. 
 
«Вони дозволяють газовому сектору покрити витрати й отримати ресурс для інвестицій в газову інфраструктуру. Завдяки їм на газовий ринок приходять нові компанії, що спонукає до здорової конкуренції. Єдина ціна для всіх видів споживачів також ліквідує простір для корупції», - йдеться в заяві Йоста Люнгмана. 
 
Коментарі (0)