ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМВФ виділить Україні транш на мільярди доларів

МВФ виділить Україні транш на мільярди доларів

Міжнародний валютний фонд і Україна домовилися про розширення програми кредитування країни. Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард на прес-конференції у Брюселі.

Міжнародний валютний фонд виділить Україні транш у розмірі 17,5 млрд дол. Про це в Брюсселі заявила директор МВФ Крістін Лагард.

«Я рада повідомити, що група співробітників МВФ, що працює в Києві, досягла угоди з урядом України на нову програму економічних реформ, яка буде підтримуватися за допомогою розширеного фінансування (близько 17,5 млрд дол.), а також додаткових ресурсів від міжнародного співтовариства. Я маю намір рекомендувати цю програму на розгляд виконавчої Ради МВФ. Цей новий чотирирічний механізм безпосередньої підтримки економічної стабілізації в Україні, а також ряд сміливих політичних реформ, спрямованих на відновлення стійкого зростання в середньостроковій перспективі і підвищення рівня життя українського народу», –сказала пані Крістін Легард.
 
Нагадаємо, однією з умов надання кредиту Україні від МВФ було приведення тарифів ЖКГ до економічно обґрунтованого рівня.
 
Примітно, що заява про виділення траншу від МВФ прозвучала під час переговорів у форматі  саміту «нормандської четвірки» у Мінську.
 
Коментарі (0)