ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМВФ закликає до скорочення субсидій на використання енергоресурсів

МВФ закликає до скорочення субсидій на використання енергоресурсів

Міжнародний валютний фонд (МВФ) у новій доповіді представив нові дані про те, скільки країни витрачають на енергетичні субсидії, а також закликав до скорочення держпідтримки видобутку викопного палива

Міжнародний валютний фонд (МВФ) у новій доповіді представив нові дані про те, скільки країни витрачають на енергетичні субсидії, а також закликав до скорочення держпідтримки видобутку викопного палива.

У 2015 році субсидії 191 країни на викопне паливо становили 4.7 трлн дол США (або 6,3% світового ВВП). Найбільше на енергетичні субсидії витратив Китай (1.4 трлн дол США), за ним слідують США (649 млрд дол США), трійку лідерів замикає Росія (551 млрд дол США). Далі розташувалися Європейський союз (289 млрд дол США) і Індія (209 млрд дол США). У перерахунку на душу населення лідерство у Росії (3832 дол США на душу населення), потім слідують Саудівська Аравія (3709 дол США), ОАЕ (2 452 дол США), США (2028 дол США) і Казахстан (1 631 дол США).

У 2017 році цей показник в глобальному масштабі зріс до 5.2 трлн дол США (або 6,5% ВВП). МВФ очікує, що в подальшому високий рівень енергетичних субсидій збережеться і закликає скоротити їх, адже це вимагає великих витрат від держави і може перешкоджати зусиллям уряду щодо скорочення бюджетного дефіциту. Крім того, субсидії заохочують надмірне споживання енергії, прискорюючи виснаження природних ресурсів, а також зменшують стимули для інвестицій в інші форми більш чистої енергетики.

 

 
Коментарі (0)