ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМВФ зобов'язало Україну ввести абонплату за підключення до опалення

МВФ зобов'язало Україну ввести абонплату за підключення до опалення

Україна зобов'язалася перед МВФ з 1 серпня 2017 року ввести абонплату за підключення до послуг централізованого опалення.

Дане зобов'язання зазначено в  Меморандумі про економічну й фінансову політику України, оприлюдненому на сайті МВФ, передають «Українські Новини».

«Крім того, ми... застосуємо тариф на розподіл газу й опалення на підставі потужності, що дозволить перенести деяку частину вартості на літні місяці», - сказано в листі про наміри.

Станом на сьогоднішній день, двоставочний тариф на послуги централізованого опалення мають тільки деякі підприємства ТКЕ (зокрема у Львові й Вінниці).

За двоставковим тарифом перша частина тарифу (умовно-постійна) покриває витрати на підтримку технологічного устаткування ТКЕ в робочому стані й розподіляється між всіма підключеними споживачами.

Зокрема, ця частина тарифу оплачується щомісяця протягом усього року.

Умовно змінна складова тарифу покриває витрати на виробництво теплової енергії, тобто вартість енергоресурсів (газу, електрики), і оплачується споживачами тільки протягом опалювального сезону.

Як  повідомлялося, 28 березня НКРЕКП встановила з 1 квітня для населення й промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність.

Нові тарифи, по суті, є абонплатою за підключення до системи газопостачання й оплачуються щомісяця на підставі потужності лічильника й незалежно від фактичного обсягу споживання.

Вранці 4 квітня Президент Петро Порошенко заявив, що дія постанов НКРЕКП про введення абонентської плати за підключення до газопостачання повинна бути припинена.

10 квітня НКРЕКП скасувала своє рішення про встановлення з 1 квітня абонплати за користування газовою інфраструктурою.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов1
13 Квітня 2017 p. 21:02
Ідея ввести абонплату взагалі непогана, і не тільки за доставку газу, але й за доставку води , електроенергії, теплоносія тощо. Це дасть олігархам суттєвий прибуток, причому ці додаткові мільйони раптом без ніякої причини почнуть витягуватись з кишень споживачів.