ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМіжнародні компанії змагаються за українське метро

Міжнародні компанії змагаються за українське метро

КП «Київсистемоменеджмент» отримало шість заявок від компаній міжнародного рівня для участі у конкурсі з визначення виконавця підготовчих робіт з реалізації проекту будівництва четвертої лінії метрополітену.

КП «Київсистемоменеджмент» отримало шість заявок від компаній міжнародного рівня для участі у конкурсі з визначення виконавця підготовчих робіт з реалізації проекту будівництва четвертої лінії метрополітену в напрямку житлового масиву  «Вигурівщина-Троєщина».

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

За словами голови комітету з конкурсних торгів КП «Київсистемоменеджмент» Олександра Падалко, наразі це один із найбільш актуальних проектів з будівництва метрополітену в Європі. Тому, завданням підприємства було залучити для участі у конкурсі такі компанії, фах яких дозволить розробити проектну документацію світового стандарту якості, яка буде зрозумілою інвесторам з різних країн світу.

КП «Київсистемоменеджмент» отримало заявки на участь у конкурсі від консорціуму «Geci International/Systra/Arzinger», єдину заявку від компаній ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії», ТОВ «Кліфорд Чанс», ТОВ «Євро-Україна Консалтінг», заявку від ТОВ «Ernst&Young», від «Zagope – Construcoes e Engenharia, S.A.», від компанії «Федеральний центр проектного фінансування», та останню від ТОВ «KPMG-Україна».

«Цей проект можна назвати унікальним: ми отримаємо проектну документацію, що відповідатиме світовим стандартам, і модель співпраці між державою та приватним капіталом, яка дозволить ефективно використовувати наявні муніципальні та державні активи. Бюджетних коштів для рефінансування витрат інвестора використано не буде. Це перший такий досвід в Україні», – зазначив Олександр Падалко.

За результатами конкурсу буде підписано договір на виконання підготовчих робіт.

 
Коментарі (0)