ГоловнаНовини ЖКГПодіїМіжнародний валютний фонд надав Україні екстрену допомогу в 1,4 млрд дол. США

Міжнародний валютний фонд надав Україні екстрену допомогу в 1,4 млрд дол. США

Міжнародний валютний фонд перерахував Україні 1,4 млрд дол. США в еквіваленті за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument відповідно до рішення Ради директорів МВФ
Міжнародний валютний фонд перерахував Україні 1,4 млрд дол. США за програмою екстреної підтримки. Про це повідомила пресслужба Національного банку України.
 
"Сьогодні Міжнародний валютний фонд перерахував Україні 1,4 млрд дол. США в еквіваленті за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument відповідно до рішення Ради директорів МВФ", - підтвердив голова НБУ Кирило Шевченко.
 
Також у НБУ розповіли, що кошти за цією програмою допоможуть профінансувати першочергові витрати державного бюджету та підтримати платіжний баланс України.
 
Остаточне рішення щодо використання коштів Україною ухвалюватиме Міністерство фінансів як фінансовий агент України у відносинах із Фондом.
 

Нагадаємо, виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила виплату Україні 1,4 мільярда доларів США в межах інструменту RFI, щоб допомогти задовольнити нагальні потреби у фінансуванні та пом’якшити економічний вплив війни. 

 
Коментарі (0)