ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНа бюджетних коштах нажилися будівельні шахраї

На бюджетних коштах нажилися будівельні шахраї

Запорізькі будівельники незаконно привласнили кошти, зловживаючи службовим положенням під час виконання ремонтних робіт у житловому будинку. Наразі прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Будівельна фірма привласнила понад 200 тис. грн виконуючи будівельні роботи у запорізькій багатоповерхівці. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі  прокуратури Запоріжжя. 

Зокрема, прокуратурою Ленінського району Запоріжжя було перевірено законність проведення будівельних робіт за державні кошти в житловому будинку по вулиці Рель'єфній, 8, що знаходиться в обласному центрі.
 
Зазначається, що ремонтні роботи квартир багатоповерхівки згідно договору субпідряду здійснювала місцева будівельна фірма, яка отримала на це понад 2,7 млн  грн. За результатами перевірки освоєння бюджетних коштів, прокуратура виявила, що керівники фірми, зловживаючи службовим становищем, завищили вартість виконаних робіт, в результаті чого привласнили понад 200 тис. грн. 
 
За цим фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах). Наразі досудове розслідування провадження триває. Його хід перебуває під процесуальним керівництвом прокуратури. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», воєнною прокуратурою  Криму було зафіксовано, що Міністерство житлово-комунального господарства Криму у 2007 році незаконно списало пересувні дизельні електростанції з мобілізаційного резерву на суму понад 100 тис. грн. Наразі триває досудове слідство.
 
Коментарі (0)