ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа будівництво Керченського мосту підуть роки

На будівництво Керченського мосту підуть роки

У Росії назвали дату закінчення будівництва Керченського мосту, який з'єднав би анексований півострів з РФ. В уряді Росії зазначили, що споруду планують повністю реалізувати наприкінці 2018 року.

Міст через Керченську протоку планують побудувати до кінця 2018 року. Про це повідомив заступник голови уряду РФ Дмитро Козак, передає прес-служба уряду Росії.

«Ключовий обсяг коштів у програмі передбачено на будівництво переходу через Керченську протоку, який повинен бути за планами завершений до кінця 2018 року. До цього ж часу будуть готові підходи - і автомобільний і залізничний. Загалом на транспортний перехід передбачається більш 250 мільярдів рублів у цінах відповідних років», - зазначив Дмитро Козак.

За його словами, розвиток транспортної системи Криму і Севастополя - це найважливіший напрямок федеральної цільової програми. Крім будівництва мосту передбачена реконструкція автомобільних доріг, обсяг фінансування - 112 млрд. рублів. В першу чергу планується реконструювати дорогу Керч - Білогірськ - Сімферополь - Бахчисарай - Севастополь. Також передбачено розвиток авіаперевезень, що обслуговуються аеропортами «Сімферополь» і «Бельбек».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», будівництво моста через Керченську протоку повністю профінансує Росія. Жодний іноземний інвестор не зацікавився цим проектом. У РФ переконані, що інвестори з'являться, якщо переправа буде платною.
 
Коментарі (0)