ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа ЧАЕС провели радіаційний моніторинг проммайданчика у ручному режимі

На ЧАЕС провели радіаційний моніторинг проммайданчика у ручному режимі

Через хакерську атаку комп'ютерів та офіційного сайту ЧАЕС персонал був змушений перейти на ручний режим радіаційного моніторингу промислового майданчика.

Через хакерську атаку комп'ютерів та офіційного сайту ЧАЕС персонал був змушений перейти на ручний режим радіаційного моніторингу промислового майданчика.

У зв'язку з хакерською атакою на Україну персонал Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) проводить радіаційний моніторинг промислового майданчика в ручному режимі.

 Про це йдеться в повідомленні Державного агентства України з управління зоною відчуження, передає РБК-Україна.

"У зв'язку з кібератакою не працює сайт Чорнобильській АЕС. Усі технологічні системи станції працюють в звичайному режимі. Через тимчасове відключення системи Windows радіаційний моніторинг промислового майданчика проводиться в ручному режимі. Автоматична система контролю радіаційної обстановки в зоні відчуження працює в звичайному режимі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РНБО посилила контртерористичні заходи у зв'язку з високим рівнем загрози. Зокрема, за результатами наради з керівниками сектору безпеки і оборони, враховуючи високий рівень терористичної загрози, вжито ряд заходів щодо посилення контртерористичного і контррозвідувального режиму в Києві та інших регіонах України.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України на засіданні 21 червня 2017 року затвердив проект Закону України "Про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему". 

Зміни дозволять перетворити об'єкт "укриття" в екологічно безпечну систему

 

 
Коментарі (0)