ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГЖКГ під час воєнного стану: заборона на штрафи за несплачену у строк комуналку

ЖКГ під час воєнного стану: заборона на штрафи за несплачену у строк комуналку

Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо заборони нарахування та стягнення штрафів/пені за несвоєчасну або неповну оплату послуг ЖКГ населенням.
Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо заборони нарахування та стягнення штрафів/пені за несвоєчасну або неповну оплату послуг ЖКГ населенням. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду, про що повідомила пресслужба Кабміну.
 
Так, нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги населенням — заборонено. 
 
Водночас надання комунальних послуг у разі несплати або оплати не в повному обсязі припинено не буде. 
 
«Уряд України оперативно реагує на виклики та приймає рішення в умовах нових реалій. Відтак, сьогодні відбулося засідання Кабінету Міністрів, під час якого розглянули ряд важливих питань, у тому числі — ті, що входять до компетенції Мінрегіону. Зокрема, щодо сплати житлово-комунальних послуг в умовах воєнного стану. Питання має бути врегульоване, виходячи з обставин сьогодення. Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар. Відтак Уряд прийняв рішення заборонити нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги. Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Постанова прийнята, щоб захистити інтереси людей в період воєнного стану і стосується усіх комунальних послуг без винятку», — говориться у повідомлені.
 

Водночас у Міністерстві розвитку громад та територій зазначили, що сплата за комунальні послуги є в сьогоднішніх умовах великою допомогою та підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах і потребують ресурсів. 

 
Коментарі (0)