ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа Дніпропетровщині попрацюють над модернізацією тепломереж

На Дніпропетровщині попрацюють над модернізацією тепломереж

Дніпропетровська область готується до опалювального сезону: у регіоні розроблятимуть проекти модернізації регіональних теплових та електричних мереж.

У Дніпропетровській області розроблятимуть проекти модернізації регіональних теплових та електричних мереж. До їх реалізації будуть залучати і міжнародні організації. Це дозволить стабілізувати ситуацію в галузі теплової та електроенергетики. Про це повідомив в.о. першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман під час наради, яку у Дніпропетровську провів Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає прес-служба уряду.

За словами Володимира Демчишина, одне з головних завдань сьогодні - підготовка до опалювального сезону. І для цього необхідно створити значні запаси вугілля для теплоелектростанцій, які працюють на цій сировині.  Зокрема, на Дніпропетровщині працює 2 теплоелектростанції, які функціонують на антрацитовій групі вугілля.
 
«Ми погодили з керівництвом цих станцій необхідні обсяги вугілля, щоб забезпечити стабільне проходження опалювального сезону. Для кожної з них потрібно заготовити не менше 200  тис тонн вугілля. На даний момент на енергоринку України ми сформували певні ресурси для його закупівлі. І вже з червня закупки почнуться більш активно. Міністерство допускає, що вугілля доведеться імпортувати»,- сказав Міністр. 
 
Він також додав, що питання, звідки саме імпортувати вугілля, повинні вирішувати керівники підприємств, враховуючи його якість та ціну.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», за втручання прокуратури працівникам комунальних підприємств Дніпропетровська виплатили заборговану заробітну плату. Загальний обсяг суми складає приблизно 1 мільйон гривень.
 
Коментарі (0)