ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНа Дніпропетровщині реконструюють 21 водогін

На Дніпропетровщині реконструюють 21 водогін

Впродовж 2016 року у Дніпропетровській області планується збудувати та відремонтувати 21 водогін для 145 тисяч мешканців.

У передмісті Дніпродзержинська реконструюють водогін. Після оновлення системи водопостачання умови життя зміняться в 30 тисяч жителів двох мікрорайонів. Цьгоріч в області збудують та реконструюють 21 водовід. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Селище Романкове та мікрорайон 55-й блочок віддалені від центральної частини Дніпродзержинська. Це переважно приватний сектор, у якому проживає близько 30 тисяч мешканців. Жителі зізнаються, що в них постійні перебої з водою, особливо, у літній період. Вже втомилися мати її «про запас».

Аби люди були з водою, у минулому році в Романковому стартувала реконструкція водопроводу. Вже збудували автоматизовану насосну станцію, зараз міняють зношені труби. На сьогодні підрядники реконструювали близько кілометра водопроводу великого діаметру і підключили насосну станцію до електромережі. Незабаром замінять решту 70 метрів.  

«Ми продовжуємо приводити до ладу систему водопостачання області. Загалом 2015 року завдяки будівництву водоводів, воду підвели 30 тисячам сільських жителів, які раніше її не мали. Цьогоріч отримають якісну питну воду ще 145 тисяч жителів Дніпропетровщини», – підкреслив Валентин Резніченко.

У 2015 році збудовано та реконструйовано водогони в Томаківському, Софіївському, Апостолівському, Новомосковському, Петриківському, Криничанському та Криворізькому районах. Роботи велися на 32 об'єктах. Було прокладено 130 км труб. 

У планах на 2016-й рік – збудувати та реконструювати ще 21 водовід за рахунок коштів обласного та державного бюджетів. Роботи проводитимуть у Апостолівському, Верхньодніпровському, Дніпропетровському, Криворізькому, Криничанському, Нікопольському, Покровському, П'ятихатському, Солонянському, Софіївському, Томаківському та Широківському районах. Якісну воду отримають 145 тисяч жителів Дніпропетровщини.

 

 
Коментарі (0)