ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа Дніпропетровщині виділять додаткову фінансову допомогу для здешевлення «теплих» кредитів

На Дніпропетровщині виділять додаткову фінансову допомогу для здешевлення «теплих» кредитів

На Дніпропетровщині виділять кошти на регіональну програму здешевлення «теплих» кредитів.

Місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування продовжують підтримувати ініціативи Держенергоефективності щодо надання фінансової допомоги населенню та ОСББ на утеплення житла в рамках програм «теплих» кредитів.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Так, 24 березня, на засіданні Дніпропетровської обласної ради під час перебування Голови Держенергоефетивності Сергія Савчука на Дніпропетровщині прийнято рішення відшкодовувати ОСББ та ЖБК абсолютно всю відсоткову ставку за «теплими» кредитами. Місцеві депутати проголосували за це рішення та виділили 1 млн грн на реалізацію цієї обласної програми у 2017 році.

«Швидкість прийняття місцевих програм співфінансування енергоефективних заходів вкотре доводить результативність співпраці Держенергоефективності та місцевих громад», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Голова Агентства також відзначив, що Дніпропетровська область наразі є лідером за кількістю ОСББ, які стали учасниками Урядової програми «теплих» кредитів. У регіоні 71 ОСББ реалізувало енергоефективні проекти у багатоповерхівках за цією програмою.

«Компенсація всієї відсоткової ставки за «теплими» кредитами стимулюватиме ще більшу кількість ОСББ брати участь у державній програмі і при цьому наважуватися на комплексну термомодернізацію багатоповерхівки», - повідомив Сергій Савчук та додав, що комплексне утеплення дозволяє вдвічі зменшити мешканцям будинку рахунки за опалення.

 

 
Коментарі (0)