ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа добудову Ташлицької ГАЕС підуть гроші ЄІБ

На добудову Ташлицької ГАЕС підуть гроші ЄІБ

Загальна вартість проекту оцінюється в 359 млн євро

 

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Україні 176 млн євро кредитних коштів на добудову Ташлицької гідроакумулювальної електростанції. Про це йдеться у повідомленні на сайті банку.

«В межах проєкту буде профінансовано завершення будівництва Ташлицької ГЕС потужністю 906 МВт, яка є незалежною складовою енергетичного комплексу на півдні України, розташованого в Миколаївській області», – повідомляє пресслужба.

Проєкт, як зазначається, подвоїть пікову потужність гідроакумулювальної станції до 906 МВт і надасть широкий спектр послуг для національної електричної мережі. Збільшення ємності існуючих резервуарів майданчика збільшить гнучкість і безпеку енергосистеми. Проект в кінцевому підсумку буде сприяти стабільності енергосистеми на півдні України і буде сприяти інтеграції в тестування Європейської мережі операторів систем передачі електроенергії (ENTSO-E).

За даними ЄІБ, загальна вартість проекту оцінюється в 359 млн євро.

Ташлицька ГАЕС – Ташлицька гідроакумулювальна електростанція, розташована біля м. Южноукраїнськ (Миколаївська область), з'єднує Ташлицьке водосховище з Олександрівським водосховищем на річці Південний Буг. Майданчик Ташлицької гідроакумулювальної станції розташований на захід від районного центру Арбузинка, на три кілометри південніше від м. Южноукраїнська.

 

 
Коментарі (0)