ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа Донеччині заблоковані сотні вагонів з вугіллям

На Донеччині заблоковані сотні вагонів з вугіллям

На станції Червоний Лиман, що на Донеччині, простоюють 200 вагонів з вугіллям. «ДТЕК» просить Міненерго та силовиків розблокувати поставки твердого палива.
У Донецькій області на залізничній станції Червоний Лиман (місто підконтрольне українській владі) заблоковані 200 вагонів із вугіллям антрацитної групи. Вони простоюють там близько тижня. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «ДТЕК».
 
У компанії пояснили, що це єдино можливе паливо для Придніпровської та Криворізької ТЕС. Тому енергетична компанія «ДТЕК» просить Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, правоохоронні та силові органи розблокувати постачання вугілля на відповідні українські теплоелектростанції.
 
«На заблоковане вугілля є всі необхідні документи, які підтверджують, що воно слідує саме на зазначені українські теплоелектростанції», - наголошується у зверненні.
 
У повідомленні також зазначено, що Придніпровська ТЕС і Криворізька ТЕС наразі працюють на мінімальній потужності через дефіцит антрацитового вугілля.
 
«Забезпечення вугіллям цих станцій посилюється тим, що Російська Федерація з 22 листопада 2014 року зупинила експорт вугілля в Україну. Обіцяне розблокування поставок вугілля з РФ так і не відбулося», - йдеться у зверненні «ДТЕК».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Міненерго Росії запевнило, що не припиняло експортувати вугілля в Україну. Російська сторона повідомила про те, що поставки здійснюються згідно з умовами контрактів.
 
Коментарі (0)