ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаРосія запевняє, що не обмежувала поставки вугілля

Росія запевняє, що не обмежувала поставки вугілля

Міненерго Росії запевнило, що не припиняло експортувати вугілля в Україну. Російська сторона повідомила про те, що поставки здійснюються згідно з умовами контрактів.

Російська Федерація не припиняла поставки вугілля в Україну. «Чорне» золото поставляється згідно з умовами укладених між Москвою та Україною контрактів. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Міністерства енергетики Російської Федерації.

«Експорт російського вугілля в Україну здійснюється у відповідності з укладеними контрактами між російськими вугільними компаніями та українськими споживачами без обмежень і заборон», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Росія поставила в Україну в 2014 році близько 10,4 млн тонн вугілля, що відповідає поставкам 2013 року. При цьому в період проходження осінньо-зимового сезону, з вересня 2014 року по 23 січня 2015 року, було поставлено 4,64 млн тонн вугілля.

Зауважимо, що вчора в українських ЗМІ поширилась інформація про те, що Росія знову обмежила поставки вугілля. А що стосується минулих надходжень, то в Україну дійшли ті партії, які були вже завантажені.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості допускає скорочення імпорту електричної енергії з Росії, якщо енергобаланс України стабілізується.

 
Коментарі (0)