ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНа Донеччині завершили будівництво газопроводу в Авдіївку

На Донеччині завершили будівництво газопроводу в Авдіївку

Газогін в Авдіївку повністю готовий повністю до початку випробувань. Його будували в обхід тимчасово окупованої території.

Газогін в Авдіївку повністю готовий повністю до початку випробувань. Його будували в обхід тимчасово окупованої території.

У Донецькій області завершили будівництво газопроводу у Авдіївку. В суботу зранку його почали накачувати спеціальним інгредієнтом для перевірки якості зварювання.

Про це йдеться в повідомленні "РБК-України" з посиланням  на сторінку у Facebook голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

"Вранці відвідав будівництво Авдіївського газопроводу. Ситуація наступна: вчора завершили зварювання стиків і укладання труб. Газопровід готовий повністю до початку випробувань", - написав він.

Перевірка якості зварювання зайняла приблизно добу.

"Накачуватимуть поетапно до 7,5 атмосфер, на це потрібна доба. Потім при 7,5 атмосфер трубу перевірять спеціалісти технагляду та держпраці - три години має тримати газогін такий тиск, після цього опустять тиск до 6 атмосфер і знову зафіксують, перевірять і опломбують. Після цього вже можна буде повністю засипати трубу", - розповів Жебрівський.

Нагадаємо, у грудні міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко анонсував запуск газопроводу у Авдіївку до кінця 2017 року.

У червні 2017 року через обстріли російськими терористами в результаті аварії на магістральному газопроводі без газопостачання залишилися 20 тисяч жителів Авдіївки і населених пунктів Ясинуватського району.

Було прийнято рішення про максимальне альтернативне енергозабезпечення міста Авдіївка. Для вирішення ситуації був розроблений проект будівництва підвідного газопроводу. Його будували в обхід тимчасово окупованої території.

 

 
Коментарі (0)