ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа доставку пенсій та субсидій піде мільярд гривень

На доставку пенсій та субсидій піде мільярд гривень

Кабмін виділив майже мільярд гривень на адресну доставку пенсій та субсидій

1 січня 2020 держава забезпечить безкоштовну доставку пенсій і субсидій майже 5 мільйонів, в числі яких 800 тисяч інвалідів. Для цього «Укрпошта» отримає 900 мільйонів гривень.

Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів України, передає «Урядовий портал».

«Тарифи на доставку пенсій не змінювалися вже 15 років. Сьогодні вони абсолютно не покривають навіть прямі організаційні витрати «Укрпошти». Тільки в цьому році збитки компанії за доставку пенсій складуть 1.5 млрд грн, в 2018 році — 1.2 млрд грн. Ця ситуація ставила під загрозу доставку пенсій Укрпоштою з 1 січня 2020 року. Уряд цю ситуацію влаштував — ми встановили адекватні сучасним реаліям тарифи на оплату доставки і виділили додаткові 900 млн грн на наступний рік», — заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Нагадаємо, у грудні українські пенсіонери отримають пенсії з урахуванням перерахунку, проведеного в зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму. Розмір виплат буде змінений автоматично, звертатися до Пенсійного фонду пенсіонерам не потрібно. Виплата підвищених пенсій розпочалися 4 грудня. Однак для окремих категорій пенсіонерів розмір пенсійного забезпечення залишився без змін.

Це стосується тих, у кого виплати не залежать від величини прожиткового мінімуму, до яких відносяться, зокрема: основний розмір пенсії; підвищення до пенсій дітям війни; надбавки реабілітованим та членам їх сімей, які примусово переселені; щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; надбавка на догляд тощо.

Не зміниться розмір виплат і для тих, у складі пенсійного забезпечення яких є тимчасово встановлені доплати, що перевищують суму підвищення пенсії в результаті проведеного перерахунку. Не підлягає перерахунку доплата до мінімального розміру пенсії та надбавка за понаднормативний стаж для працюючих пенсіонерів, так як відповідно до законодавства такий перерахунок проводиться тільки після звільнення з роботи або припинення підприємницької діяльності.

 

 
Коментарі (0)