ГоловнаВибір редакціїЖитлоНа «Доступне житло» йдуть квартири з резерву

На «Доступне житло» йдуть квартири з резерву

Квартири «Доступного житла» в обов'язковому порядку резервують для покупців. У Фонді сприяння молодіжному житловому будівництву відзначають, що це закріплено договором із забудовником.

Резерв квартир, які беруть участь у програмі допомоги населенню із забезпечення житлом «Доступне житло», є обов'язковою умовою співпраці із забудовниками. Про це заявив голова правління Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, повідомляє УНН.

«Резервування квартир є обов'язковою умовою нашої співпраці із забудовниками в рамках програми «Доступне житло». На початку такої співпраці ми резервуємо певну кількість квартир, які забудовник продати вже не може», - сказав він.

Пан Рисухін пояснив, що між Фондом і забудовником існує договір резервування, згідно з яким, квартира фіксується за певним громадянином.

Нагадаємо, за результатами 2013 року завдяки державними житловими програмами в будівельну галузь України залучили понад 1,3 млрд грн; 9% від загального обсягу нового житла в минулому році зведено у рамках програми «Доступного житла».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, держава виконала свої зобов'язання перед учасниками програми «Доступне житло» (30/70%), які в кінці минулого року перерахували повну суму власного внеску. Більше 10 млн грн було направлено на рахунки громадян - учасників програми.

 
Коментарі (0)