ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГНа який термін надається субсидія для оплати ЖКП?

На який термін надається субсидія для оплати ЖКП?

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується на неопалювальний сезон та опалювальний сезон.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Для домогосподарств з індивідуальним опаленням субсидія розраховується на опалювальний сезон з 16 жовтня по 15 квітня включно.
 
Після закінчення терміну отримання субсидії органи соціального захисту населення здійснюють самостійно розрахунок субсидії на наступний період без звернень громадян (крім сімей, які орендують житло або отримують субсидію на тверде паливо). У разі отримання від надавачів послуг інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн), субсидія на наступний строк не призначається до погашення заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію.
 
Отримувачі субсидії зобов'язані повідомляти протягом місяця органи соціального захисту населення про наступні зміни:
  • складу зареєстрованих у житлі: хтось виписався чи прописався
  • соціального статусу членів сім’ї: хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером
  • про здійснення одноразової покупки, яка перевищує 50 тисяч гривень
  • набору комунальних послуг: відмовилися від централізованого палення і перейшли на індивідуальне чи навпаки.
Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік на підставі заяви особи.
 
Після проведених розрахунків заявнику видається повідомлення про призначення (непризначення) субсидії.
 
Отримувачі субсидії зобов’язані сплачувати вартість фактично спожитих послуг з урахуванням розміру призначеної субсидії.
 
Після закінчення терміну дії субсидії невикористані кошти субсидії на опалення, водопостачання і водовідведення повертаються до бюджету. Частина невикористаної субсидії на газ або електроенергію, що використовуються для опалення, в сумі, що не перевищує 100 куб. м газу або 150кВтгод електроенергії, виплачується отримувачу на підставі його заяви. 
 
Коментарі (0)