ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа енергоефективність Дніпропетровська кинуть європейські кошти

На енергоефективність Дніпропетровська кинуть європейські кошти

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Дніпропетровську 20 млн євро для підвищення енергоефективності. Відповідне рішення вже схвалене радою директорів банку.

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір виділити кредит у розмірі 20 млн євро Дніпропетровській муніципальної енергосервісної компанії для реалізації проектів енергоефективності об'єктів міської інфраструктури. За словами старшого радника з зовнішніх зв'язків ЄБРР Антона Усова, виділення кредиту схвалене радою директорів банку, - повідомляє УНІАН.

Кошти виділені під гарантії міста для підвищення енергоефективності громадських будівель і вуличного освітлення. Виконавцями запланованих до реалізації робіт стануть приватні компанії - підрядники, переможці попередньо організованого тендеру.

Варто відзначити, що загальна вартість проекту з підвищення енергоефективності об'єктів інфраструктури Дніпропетровська становить 22,5 млн євро, з яких 2,5 млн євро в якості гранту будуть виділені по лінії «Східноєвропейського партнерства за енергоефективність та захист навколишнього середовища» (Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (E5P). Відповідне рішення було схвалено організацією в грудні 2012 року.

Нагадаємо, заявка на виділення коштів Дніпропетровську була оприлюднена в липні поточного року. Проект з енергоефективності Дніпропетровська розглядалося в пакеті з можливим виділенням коштів на інфраструктурні проекти в Донецьку в обсязі 15 млн євро.

 
Коментарі (0)