ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНа Харківщині розбазарюють... недобудови

На Харківщині розбазарюють... недобудови

Рішенням виконкому сільської ради у вересні 2008 року було надано дозвіл громадянину на оформлення права власності на житловий будинок в одному з населених пунктів району

На Харківщині колишній сільський голова незаконно розпорядився приватизувати житло.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Як зазначено у повідомленні, прокуратурою Кегичівського району 26 квітня порушено кримінальну справу стосовно колишнього сільського голови с. Вовківка за фактом перевищення влади або службових повноважень за ч.1 ст.365 Кримінального кодексу України.

За словами прокурора Кегичівського району Андрія Кудревича, встановлено, що рішенням виконкому сільської ради у вересні 2008 року було надано дозвіл громадянину на оформлення права власності на житловий будинок в одному з населених пунктів району. Цей об’єкт балансовою вартістю майже 79 тис. грн перебував у державній власності і у комунальну не передавався. Таким чином, сільська рада не мала права розпоряджатися ним. Єдиним розпорядником цього об’єкту є Фонд державного майна України.

Встановлено також, що на час передачі сільським головою будинку він значився у районному відділенні ФДМУ по Харківській області як об’єкт незавершеного будівництва. Згідно зі ст.4 Закону України «Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва» рішення про приватизацію таких об’єктів приймаються ФДМУ та його відділеннями.


Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)