ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНа Херсонщині збудують завод з переробки твердих побутових відходів

На Херсонщині збудують завод з переробки твердих побутових відходів

Компанія гарантує створення близько 150 робочих місць при будівництві і експлуатації комплексу та станцій з можливістю утилізації 200 тис. тонн твердих побутових відходів за рік.

На Херсонщині презентовано проект нового сміттєзаводу, який планують збудувати на території  Голопристанського району.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Херсонської ОДА.

Презентація відбулася на засіданні робочої групи з розгляду питання щодо впровадження інвестиційного проекту з будівництва комплексних заводів з переробки твердих побутових відходів і їх безпечного захоронення на території Білозерського, Голопристанського, Скадовського та Цюрупинського районів, під головуванням заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Анатолія Хоменка. У нараді також взяли участь  керівники органів державної влади та представники інвестора.

Анатолій Хоменко   зауважив, що у Херсонській області гостро стоїть питання утилізації твердих побутових відходів. У зв’язку з цим, погіршується санітарно-епідеміологічний стан регіону в цілому. Інвестиційною компанією «Схід-Захід Спецбуд» виявлено готовність збудувати комплекс і станції сортування твердих побутових відходів у Голопристанському, Цюрупинському, Скадовському та Білозерському районах Херсонської області.

Компанія буде повністю фінансувати всі будівельні роботи і вкладе в реалізацію цього інвестиційного проекту протягом  2012 – 2013 років 350 млн дол США.

У Голопристанському районі розміститься сам комплекс, станція сортування і теплова електростанція, а в трьох інших районах будуть розміщені станції сортування.

Компанія гарантує створення близько 150 робочих місць при будівництві і експлуатації комплексу та станцій з можливістю утилізації 200 тис. тонн твердих побутових відходів за рік. Завод  працюватиме за новою  технологією, визнаною у всьому світі, яка полягатиме не у спаленні  сміття, під час чого виділяється шкідливий діоксин, а утилізувати його хімічним шляхом, що  є  високо екологічною  технологією.

«У поточному році між обласною державною адміністрацією, обласною радою, Голопристанською районною державною адміністрацією та представником інвестора укладено  договори  про співробітництво. Ми всі сьогодні знаємо, що  Президент України надав доручення    активно сприяти   бізнесу  та  створювати  усі  умови для    інвесторів. Отже,  наше завдання, як органу влади, спільно  із керівниками  територіальних  відділень центральних органів влади, зробити усе можливе, щоб створити для інвестора   стабільний  інвестиційний клімат та усіляко сприяти впровадженню проекту», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)