ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Херсонщині з'являться дві вітрових електростанції

На Херсонщині з'являться дві вітрових електростанції

У будівництво вітроелектростанцій загальною потужністю 140 МВт на Херсонщині вкладуть 250 млн євро.

В смт Новотроїцьке і Овер'янівка в Херсонській області побудують дві вітроелектростанції загальною потужністю 140 мВт.

Всього буде встановлено 42 вітряка. Загальна вартість інвестицій в проект складає близько 250 млн. Євро. Його реалізація планується вже в поточному році.

За інформацією Zaxid.net, зараз йде процедура підготовки проекту будівництва. Проводяться роботи з оцінки потенційного впливу на навколишнє і соціальне середовище і консультації з громадськістю. За результатами цієї роботи буде підготовлений відповідний звіт.

Проектами займається компанія "Віндкрафт Україна", в даний момент обслуговує три вітрові електростанції в області загальною потужністю 30 мВт.

Нагадаємо так само, як раніше повідомляв Мінрегіон, в Україні планують побудувати найпотужнішу в Європі берегову вітроелектростанцію. Вона буде розташована в Мелітопольському та Приазовському районах Запорізької області.

Потужність вітрової електростанції складе 500 МВт, а вітроагрегатів одиничною потужністю - 3,3 МВт.

Крім того, в Запорізькій області, на відстані 50 км від с. Ботиево побудують вітроелектростанцію - Приморську ВЕС, встановленою потужністю 200 МВт. Проект знаходиться в активній фазі реалізації. Наступними кроками стануть визначення схем фінансування і логістичних завдань.

 

 
Коментарі (0)