ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїні обіцяють потужну вітроелектростанцію

Україні обіцяють потужну вітроелектростанцію

Найпотужніша вітрова електростанція Європи може з’явитися в Україні. Окрім іншого, планується розбудувати інфраструктуру та об'єкти соціальної сфери та доріг. Розташовуватись вітрова електростанція буде у Запорізькій області.

В Україні планують збудувати найпотужнішу в Європі берегову вітроелектростанцію. Вона буде розташована у Мелітопольському та Приазовському районах Запорізької області. Про це повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Зазначається, що потужність вітроелектростанції становитиме 500 МВт, а вітроагрегатів одиничної потужності - 3,3 МВт.

Окрім того, проектом будівництва також передбачається спорудження повітряної лінії 330 кВ, яка має приєднати електростанцію до підстанції 330 кВ «Мелітопольська» Дніпровської ЕС та реконструкцію самої підстанції.

«Планується розбудова інфраструктури, зокрема будівництво об'єктів соціальної сфери та доріг», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Запорізькій області, на відстані 50 км від с. Ботієво побудують вітроелектростанцію – Приморську ВЕС, із встановленою потужністю 200 МВт. Проект знаходиться в активній фазі реалізації. Наступними кроками стануть визначення схем фінансування та логістичних завдань.

 
Коментарі (0)