ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа Хмельниччині можуть «впасти» тарифи на тепло

На Хмельниччині можуть «впасти» тарифи на тепло

На Хмельниччині знайшли спосіб заощаджувати на опаленні до 20 млн грн в рік, при цьому знизивши тарифи на тепло на 10%. Це стане можливим в тому випадку, якщо будуть переведені об’єкти теплопостачання на твердопаливні котли.

У Кам’янці-Подільському Хмельницької області планують економити до 20 млн грн в рік на опаленні та знизити тарифи на теплову енергію. Такі прогнози можуть здійснитися після впровадження пілотної інвестиційної програми із заміщення газу біологічними видами палива для виробництва теплової енергії. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Зокрема, у місті можуть знизити тарифи на тепло для бюджетних та побутових споживачів на 10% у співвідношенні до теперішньої ціни.

«Реалізація вищезазначеної програми відбуватиметься шляхом встановлення твердопаливних котлів з використанням пелет з біомаси, а також шляхом переобладнання вже діючих газових котлів на споживання твердого палива. Як результат – введення в експлуатацію об’єктів потужністю до 200 000 ГКал теплової енергії на рік. Загальний річний обсяг заміщення газу у сфері ЖКГ міста за результатами реалізації програми складе 30,3 млн. м. куб. (фінансовий еквівалент – більше 230 млн грн)», - йдеться у повідомленні.

Цей проект буде здійснюватись на основі підписаного Меморандуму про співробітництво між Держенергоефективності, виконавчим комітетом Кам'янець-Подільської міської ради, Комунальним підприємством «Міськтепловодоенергія» та ТОВ «Універсальна  Девелоперська Група».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на тарифне стимулювання заміщення газу у 2015 році буде спрямовано півмільярда гривень. Така сума передбачена у Державному бюджеті України на 2015 рік.

 
Коментарі (0)