ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНа Хмельниччині шахрайським шляхом переселенці отримали 60 тис.грн соцдопомоги

На Хмельниччині шахрайським шляхом переселенці отримали 60 тис.грн соцдопомоги

В рамках досудового розслідування було встановлено, що переселенці з тимчасово окупованої території України, шахрайським шляхом заволоділи 60 тисячами гривень державної допомоги, повідомляють у ГУ НП Хмельницької області.
Кримінальну справу передано до суду як повідомили у СК ГУНПУ у Хмельницькій області, в рамках досудового розслідування було встановлено, що переселенці з тимчасово окупованої території України, шахрайським шляхом заволоділи 60 тисячами гривень державної допомоги, повідомляють у ГУ НП Хмельницької області. 
 
СК ГУНПУ у Хмельницькій області було встановлено, що у 2014 році в одне із сіл Старокостянтинівського району переїхала сім’я вимушених переселенців. Знаючи про реалізацію державної соціальної програми, дружина подала до органу соціального захисту населення заяву про надання грошової допомоги, у якій приховала інформацію, що будинок, де вони наразі проживають сім’єю, є власністю чоловіка.
 
Аналогічну інформацію приховала ще одна мешканка Старокостянтинівського району.
 
“Загалом своїми умисними діями громадяни незаконно отримали за рахунок коштів державного бюджету допомогу на загальну суму 60 тисяч гривень.”- зазначили в поліції області.
 
За інформацією керівника місцевої прокуратури Василя Сліпець, “за вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальні провадження, досудове розслідування у яких здійснювалось слідчим відділом Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.”

Обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за ч.1 ст.190 (заволодіння чужим майном шляхом обману) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до суду. 

 
Коментарі (0)