ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа Хмельницькій АЕС аварійне відключення енергоблока

На Хмельницькій АЕС аварійне відключення енергоблока

Енергоблок відключили від енергомережі внаслідок спрацювання системи захисту генератора.

Енергоблок відключили від енергомережі внаслідок спрацювання системи захисту генератора.

Енергоблок №1 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі в результаті спрацювання системи захисту генератора.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу  ДП "НАЕК "Енергоатом".

"3 квітня 2018 року о 15:02 в результаті спрацювання системи захисту генератора енергоблок №1 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі. Причини встановлюються", - йдеться у повідомленні.

Енергоблок №2 Хмельницької АЕС працює у штатному режимі, зауважень до роботи основного устаткування енергоблоку та персоналу немає.

Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, перебуває на рівні, що відповідає нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.

 Хмельницька АЕС (ХАЕС) розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені у 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції – покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.

Як повідомлялося раніше, наприкінці березня представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) - банку-кредитора Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків відвідали з перевірками проммайданчик  Южно-Української АЕС.

За кошти Європейського банку та розвитку у рамках Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків на ЮУАЕС загалом буде впроваджено 20 проектів. Згідно з графіком, їх повну реалізацію має бути завершено до 2020 року.

Сьогодні на енергоблоці №3 ЮУАЕС за кошти ЄБРР впроваджуються 12 проектів.

Відзначимо, «Енергоатом» за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Євратома реалізує значну частину заходів КЗПБ. Умовою кредитних угод є прозорість і відповідність європейським стандартам усіх етапів впровадження програми - починаючи з підготовки та проведення процедур торгів щодо закупівель обладнання та послуг (складання технічних документів, листування з майбутніми учасниками), продовжуючи постачанням обладнання, його монтажем і закінчуючи введенням у експлуатацію.

 

 
Коментарі (0)