ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійНа Київщині сільрадам заплатять за... чистоту

На Київщині сільрадам заплатять за... чистоту

Райдержадміністрація та районна рада оголосили конкурс за підсумками акції з благоустрою. Сільрада-переможець отримає премію у розмірі 15 тис. грн. За друге та третє місце премія становитиме відповідно 10 та 5 тис. грн

У Переяслав-Хмельницькому районі Київської області триває двомісячник благоустрою. Місцева влада вирішила заохотити громаду до чистоти – райдержадміністрація та районна рада оголосили конкурс за підсумками акції з благоустрою. Сільська рада-переможець отримає премію у розмірі 15 тис. гривень. За друге та третє місце премія становитиме відповідно 10 та 5 тис. гривень.

Про це повідомляє прес-служба столичної облдержадміністрації.

Окрім того, як сказав голова РДА Михайло Макаров, обласна адміністрація запровадила альтернативний конкурс. Це буде визначення... гіршого і найбруднішого села.

«На теренах області проводитимуться об'їзди, залучатиметься до роботи велика кількість засобів масової інформації. І в цьому є своя мудрість, - зауважив він. - Часом, острах публічно осоромитися мотивує до роботи більше, ніж бажання отримати грошову винагороду. Сподіваюся, що наші населені пункти до цієї номінації не потраплять».

Нагадаємо, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Національного плану дій щодо підвищення рівня благоустрою населених пунктів та прилеглих до них територій на 2010-2015 роки» та за розпорядженням голови київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка на Київщині триває двомісячник благоустрою населених пунктів.

Станом на квітень 2012 року в Київській області ліквідовано 925 несанкціонованих сміттєзвалищ, приведено до належного стану 48 міських парків, 227 скверів, 524 дитячих 506 спортивних майданчиків, 431 зупинку громадського транспорту, також очищено від сміття береги водойм, вулиці та дороги.      

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)