ГоловнаТранспортНа київському Ж/Д вокзалі встановлять ескалатори за 13 мільйонів

На київському Ж/Д вокзалі встановлять ескалатори за 13 мільйонів

У вестибюлі Центрального залізничного вокзалу Києва почнуть встановлювати два нові потужні ескалатори

 

У вестибюлі Центрального залізничного вокзалу Києва почнуть встановлювати два нові потужні ескалатори. Про роботи у період спаду навантаження після святкового періоду пасажирів попередили в "Укрзалізниці". Про це повідомляють "Коментарі".

Заміна ескалаторів розпочнеться з 21 січня та триватиме до 6 квітня. У цей час пасажири можуть безкоштовно користуватися доставкою багажу портерами. Для їхнього виклику встановлять кнопки біля сходів із вестибюля Центрального залізничного вокзалу на критий перехід до Південного вокзалу зі спусками до колій та назад. Новий ескалатор для столичного залізничного вокзалу коштував перевізнику близько 13 мільйонів гривень. Його встановлять замість старого ескалатора, який за десятки років роботи перевіз понад 250 мільйонів пасажирів.

Потужність транспортування нового ескалатора значно вища – до 11 тисяч людей на добу. Споруду пристосують до навантаження відповідно до трафіку головного залізничного вокзалу України. Новий ескалатор обладнають сенсором для зупинки за відсутності пасажирів, регулятором швидкості та пристроями для знезараження перил. Пасажирам із габаритними валізами, а також групам маломобільного населення рекомендують використовувати вхід з боку Південного вокзалу, а також ліфти до платформ у західному підземному переході з боку метро "Вокзальна".

В "Укрзалізниці" додали, що на залізничних вокзалах "Київ-Пасажирський" та "Дарниця" загалом працюють 33 ескалатори. На Дарницькому вокзалі вже оновили дев'ять із дванадцяти ескалаторів, решта оновлюватимуть поетапно.

 

 

 
Коментарі (0)